LPG Endermologie is een niet-invasieve lichaamsbehandelingstechniek die gebruikmaakt van mechanische massage om de huid te verbeteren, cellulitis te verminderen en het lichaam te modelleren. Het wordt uitgevoerd met behulp van een apparaat genaamd de Cellu M6, dat is uitgerust met gemotoriseerde rollen en zuigkracht.

De behandeling werkt door de huid en onderliggende weefsels zachtjes te masseren met de rollen, waardoor een symmetrische huidplooi ontstaat. Deze actie stimuleert de huid en activeert de natuurlijke processen van het lichaam. De zuigkracht van het apparaat helpt de weefsels te mobiliseren en verbetert de lymfedrainage, wat vochtretentie kan verminderen en de doorbloeding kan verbeteren.

LPG Endermologie wordt voornamelijk gebruikt om cellulitis aan te pakken, dat is de sinaasappelhuidachtige verschijning van de huid die ontstaat door vetophopingen die tegen het bindweefsel drukken. De mechanische massage en zuigkracht van de Cellu M6 helpen bij het afbreken van deze vetophopingen, bevorderen de vrijlating van opgeslagen vet en stimuleren de productie van collageen en elastine, wat kan leiden tot een gladdere en stevigere huidtextuur.

Naast het verminderen van cellulitis kan LPG Endermologie ook worden gebruikt voor lichaamscontouring en om littekens en striae te verbeteren. Het is een niet-chirurgische en niet-invasieve procedure die geen hersteltijd vereist, hoewel meerdere sessies meestal worden aanbevolen voor optimale resultaten.

De masserende werking van LPG Endermologie helpt de bloedcirculatie te stimuleren. Dit kan gunstig zijn voor mensen die last hebben van een slechte bloedsomloop, vochtophopingen of zware benen. Door de verbeterde circulatie kunnen voedingsstoffen en zuurstof beter worden afgevoerd naar de cellen, wat kan bijdragen aan een gezondere huid en algemeen welzijn.

LPG Endermologie kan ook worden gebruikt om spierpijn en vermoeidheid te verminderen. De massage helpt de spieren te ontspannen, de spanning te verlichten en de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die regelmatig sporten of een actieve levensstijl hebben.

LPG Endermologie kan worden gebruikt als een aanvullende behandeling voor en na chirurgische ingrepen, zoals liposuctie of plastische chirurgie. Het kan helpen bij het verminderen van zwelling, het bevorderen van genezing, het verbeteren van de huidkwaliteit en het optimaliseren van de resultaten van de operatie.

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van LPG Endermologie kan variëren afhankelijk van individuele factoren en het specifieke probleem dat je wilt aanpakken. Het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde professional te raadplegen om te bepalen of LPG Endermologie geschikt is voor jou en om realistische verwachtingen te bespreken.