Wat wij veel in de praktijk terug zien (steeds meer), zijn mensen met acné waarvan de huid ook erg droog en trekkerig is. Het is dan niet verstandig om een hele lijn producten te gebruiken tegen acné. De kans dat de huid dan nog verder uitdroogt is groot, waarbij de huid weer nieuw talg aan wil maken, waardoor verstoppingen ontstaan en de acné alleen maar verergert.

Wat we vaak adviseren is om producten te gebruiken voor de vette huid die erg mild zijn, bijvoorbeeld als reiniger de Wash Gel en daarna eventueel de Tonic zonder alcohol. Als je bij een andere winkel shopt, zorg dan altijd dat je producten voor de gevoelige huid neemt. Als dagcrème zou je kunnen kiezen voor de Emulsion Hydro-Active UV 30 (UV, zodat je eventueel pigmentvlekjes in de toekomst kan voorkomen) en voor de nacht kan je juist wel een product voor de onzuivere huid pakken, het liefst kies ik dan voor de AHA Crème van 10%, alleen deze is alleen beschikbaar voor onze eigen patiënten (bij verkeerd gebruik kan deze crème irritatie geven). Als alternatief kan er gekozen worden voor de Sebo Fluide.

Als je acné hebt wil het dus niet altijd zeggen dat je het agressief moet behandelen. Soms kan een milde aanpak voor veel meer resultaat zorgen. Als er nog vragen zijn, neem gerust contact met ons op: info@huidtherapie-ulft.nl. Ook een intake is altijd gratis en vrijblijvend, schroom dus niet om een afspraak te maken!