Daphne: “Iedereen in de praktijk zegt vaak: ‘wat heb jij een mooie huid! Hoe doe je dat?’. Stiekem lijkt het alsof ik een makkelijke huid heb, een aantal patiënten die wat regelmatiger komen hebben ook wel gezien dat mijn huid soms echt even niet meewerkt (puistjes of juist droge rode vlekken). Bij mij is stress en menstruatie een grote factor in mijn huidveranderingen, daarin ben ik niet de enige. Om dit zo goed mogelijk te onderdrukken, pas ik mijn dag -(en nachtcrème) aan op de huid waar ik ’s morgens mee opsta. ‘Makkelijk gezegd’, denk je dan, ‘als je alle producten binnen handbereik hebt’. Dat dacht ik ook altijd namelijk. Maar het is eigenlijk ook heel makkelijk, want je doet (als je netjes dagelijks je crèmes smeert) echt geen heel jaar met hetzelfde potje. Dus waarom kies je dan niet voor twee?

Bij mij duurde het even voordat ik door had welke crèmes bij mij pasten. Ik heb echt even gelet op wat mijn huid doet bij verschillende weersomstandigheden/stress en menstruatie. In de zomer heb ik voornamelijk last van een wat vettere huid, een puistje hier en daar, maar niet direct een hele actieve acné. Wat ik dan gebruik is de Emulsion hydro-active UV 30 van Louis Widmer, deze crème droogt de huid niet uit, maar zorgt er ook voor dat het niet vetter wordt. Voor de luiheid direct een UV filter, zodat ik in ieder geval voor een normale dag goed beschermt ben. Als ik dan in een stress-situatie kom krijg ik vaak droge plekken in mijn gezicht. Deze smeer ik dan in met Remederm Gezichtscrème, voor de zeer droge huid (alleen de plekjes dan). Zodra het wat kouder wordt, wordt mijn huid ook weer droger.  De Remederm Gezichtscrème smeer ik die tijd dan als gewone dagcrème op mijn gezicht. De vette plekjes die ik tussendoor krijg, smeer ik in met mijn Emulsion Hydro-active UV 30 en klaar ben ik. Hiermee kan ik zeggen dat ik bijna nooit meer met een onrustige huid rondloop!”