La Roche Posay reinigingsmelkEnige tijd geleden heb ik een onderzoek gelezen, of het nu een ‘officieel’ en ‘onderbouwd’ onderzoek was? Dat denk ik niet. Maar toch zette het mij aan het denken. Een foto van een vrouw voor én na een week niet reinigen van haar gezicht. Er was een duidelijk verschil! Rimpels waren duidelijker aanwezig, wat ontstekingen en rode plekken in haar gelaat was het resultaat.

Als huidtherapeute interesseert mij dat natuurlijk ontzettend. Ik was al nooit goed met reinigen, dus ik zou de ‘andersom-versie’ eens proberen.

Mijn collega Monica is helemaal wild van de reinigingsmilk van La Roche Posay en ik van de wash gel van Louis Widmer. Gezien ik die wash gel van Louis Widmer alleen onder de douche zou gebruiken en voornamelijk ’s morgens douche, vond ik de reinigingsmelk van La Roche Posay een goede optie om te proberen. Deze kan je namelijk gewoon op een watje aanbrengen, of met water aanbrengen en er zitten geen irriterende stoffen in. Gezien rond deze tijd van het jaar mijn huid snel uitdroogt, leek mij dat wel prettig.

Ik moest van mezelf wel even een plan van aanpak maken, want de reden waarom ik nooit (’s avonds) mijn gezicht reinigde is, omdat ik halverwege de avond in slaap val op de bank en vervolgens geen zin meer heb om nog in mijn gezicht te gaan poetsen. Het idee is om na het eten, kind naar bed, lekkere thuiskleding aan en dan meteen te reinigen, kan ik gewoon rustig mijn avond houden en hoef ik er niet meer aan te denken.

Het resultaat na één week reinigen: Mijn gezicht voelt glad, ik heb geen rode vlekken en droge plekken meer! Ik ben verslaafd aan mijn gezicht poetsen en ik hoop dat meer mensen met mij mee gaan doen, want je huid heeft het aanzienlijk nodig. Probeer maar eens!