Voor de levenservaring zou ik het niet willen, maar voor mijn huid zou ik de tijd graag terugdraaien. Niet alleen zou ik de vroegere ‘ik’ willen vertellen hoe slecht de zon voor mijn huid was, maar ook zou ik wel weer dat makkelijke, onderhoudsvriendelijke huidje willen. De problemen kwamen bij mij op het moment dat ik zwanger werd. De eerste maand was het al raak. Ik ben mijn jeugd qua huid redelijk goed doorgekomen en had mij ook nooit verdiept in de huid (was niet nodig). Nu ik wat ouder word (jajaa, nog geen 30, maar toch…), merk ik dat mijn huid zich anders gedraagt. Zo hier en daar als je goed kijkt een fijn lijntje, poriën die niet doen wat ik wil, soms een wat vlekkerig gezicht en zonder dagcrème is geen optie meer. Kortom, een goede huidverzorging is wel echt noodzakelijk wil ik dat mijn huid er een beetje fatsoenlijk uit ziet. Het is ook mijn visitekaartje.

Ik weet dat ik na de 30 nog wel meer probleempjes ga krijgen, gezien ik mijn volle jeugd het ontzettend geweldig vond om in Spanje op het strand te liggen, zo bruin als mogelijk weer naar huis. Door de schade die ik daarmee heb opgebouwd verwacht ik nog wel het één en ander aan pigmentvlekken.

Als huidtherapeute zit ik natuurlijk dicht op het vuur. Pigmentvlek? Mooi met de laser verwijderen! Maar ook ik zit daar niet op te wachten (één van de grootste piepers op aarde).

Ik heb besloten om ter voorkoming van de vlekjes alvast maatregelen te nemen. Een dagcrème met minimaal factor 30 erin is een must. Een pigmentserum om de pigmentvlekken te onderdrukken in de zomer en ik heb mijn best gedaan zo vlekkeloos naar de 30 te gaan!