De eerste zonnestralen zijn weer in aantocht. Wat is dat heerlijk om straks weer zonder van top tot teen ingepakt te zijn naar buiten te gaan… Lekker fietsen, wandelen en genieten. Buiten zitten, barbecueën… Voel je het al?

Ik vind het altijd heerlijk. Voor de bedrijfsvoering is goed weer helemaal niet handig. Laser en licht samen met zon is een slechte combinatie. Kans op pigmentvlekken, verbrandingen bij behandelingen en andere narigheden is een groot risico in de zomerdag. Wij hebben het daarom in de zomer altijd erg rustig als het gaat om die type behandelingen. Maar… Onze productverkoop loopt dan ineens weer een stuk harder!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, smeer je goed in, bescherm je huid al bij de eerste zonnestralen. Wil je het echt goed doen, dan smeer je in de winter nog door met een crème met zonnefactor.

Het is rond deze tijd goed om te kijken op het KWF wat de nieuwe cijfers en adviezen zijn met betrekking tot zongebruik en huidkanker. Soms heb ik het idee dat mensen het wel weten, maar eigenlijk doen alsof hun neus bloedt als het zonnetje schijnt. “Ach, even kan wel”, maar ‘even’ wordt soms al gauw een paar uur. In 2013 stierven in totaal 919 mensen aan huidkanker. Jij wil daar toch niet tussen zitten? En in 2014 is er bij bijna 53.000 mensen de diagnose huidkanker vastgesteld. Dat is best veel!

Nu heb ik veel mensen al proberen duidelijk te maken dat je niet hoeft te verbranden om een verhoogd risico te krijgen op huidkanker, UV dringt dwars door de huid heen en ook zonder verbranding kan deze een hoop schade aanrichten. Bescherm jezelf daarom altijd erg goed. In de webshop kan je onze zonproducten in ieder geval vinden. Dit zijn producten waar wij ook voor 100% achter staan en goed hebben gekeken of dit ook daadwerkelijk voldoende bescherming biedt en slijtvast is.

Naast het drama huidkanker veroorzaakt de zon ook vlekjes, pigmentvlekjes en soms ook een verslapte, oudere huid. Voor onze business heel fijn, maar voor jouw huid dus niet. Deze aandoeningen komen niet van een jaartje weinig bescherming, maar zijn vaak vanaf de kindertijd al opgebouwd. Denk er dus aan om de kids ook goed in te smeren en deze in ieder geval uit de zon te houden. Mijn nekharen gaan altijd overeind staan als ik ouders hoor zeggen dat hun kind zo ‘mooi’ bruin wordt. Dit bruin worden is een lichamelijke reactie op de UV straling. Het lichaam probeert met man en macht het DNA te beschermen van het schadelijke UV, daarom wordt die huid zo bruin. Dat is in mijn ogen niet ‘mooi’, dat is wachten op narigheid in de toekomst.

Als je er niet uit komt qua zonbescherming, neem dan gerust contact met ons op, stuur een mailtje met je vraag naar ons en wij kijken of wij een passend advies kunnen geven. Kijk in ieder geval eerst even op de nieuwe feiten, cijfers en advies over huidkanker en verstandig zonnen van het KWF.