Het zonnetje verdwijnt langzaam weer, koning winter komt al snel in zicht. In de zomer merken we pas weer hoe vaak wij de scheermes moeten pakken om van die haartjes af te komen. De benen, de bikinilijn, die eeuwige oksels en nog genoeg andere plekken waar haar groeit waar je het liever niet hebt.

Je weet het, volgend jaar ga je echt niet meer zo rondlopen, dan laat ik alles wel weg laseren. Maar… Dan kom je vervolgens bij een praktijk en zeggen ze: ‘nou, dan moet u wachten tot de winter, want de behandelde huid mag geen zon zien’. En zo ben je weer een jaar verder, want ’s winters vergeten we natuurlijk weer dat we ons zomers dagelijks in diverse poses proberen onze achterbenen te scheren.

Het is nu dus een goede tijd om te gaan laser ontharen. De huid blijft mooi blank, er is weinig tot geen risico op complicaties en je bent klaar voor de zomer. Denk er ook aan dat je meer dan één behandeling nodig hebt om van de haartjes af te zijn en daar kan wel 4-8 weken tussen zitten. Meestal ben je zo’n 6-8 maanden verder voordat je klaar bent. Klaar is overigens bij alle laserbehandelingen zo’n 80% vermindering van de haargroei.

Mocht je nu toch wat aan de late kant zijn en toch perse willen ontharen? Dan kan dat nu bij ons ook! Wij werken met de Soprano ICE, dat is een diodelaser die werkt met de SHR methode (Super Hair Removal). Het is nagenoeg pijnloos én kan ook ingezet worden als je een tintje hebt van de zon. Normaal gesproken werken lasers met een puls, in die puls zit heel veel energie waardoor de haar verloren gaat. De energie die geabsorbeerd wordt is pijnlijk. De SHR methode gebruikt niet één puls, maar meerdere korte, iets minder krachtige pulsen, waardoor de energie wordt opgebouwd en de haar uiteindelijk net zoveel, of misschien wel meer energie krijgt dan met een reguliere laser, maar zonder pijn!

Om het nog interessanter te maken, deze laser heeft tevens de titel “best leaders and innovators” gewonnen bij THE Aesthetic Industry Awards 2015.

sopranoice