Het is dan eindelijk zo ver. Ons nieuwe product is binnen, onze schappen gevuld en de eerste training zit erop. Wat een informatie en wat een geweldig mooi product genaamd Skinceuticals. Wij konden natuurlijk zelf niet wachten om het te gaan uitproberen, dus zijn nu druk bezig met de ‘prevent en protect’ producten.

Wat is het?

Het principe van het product is eigenlijk heel simpel. Wij beginnen ons zo langzaamaan te beseffen dat wij ons moeten beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Een goede zonbescherming is daarbij een must. Maar heb je er ooit wel eens bij nagedacht dat onze huid zich ook moet beschermen tegen luchtvervuiling, rook en andere ‘externe’ factoren? Daar doet een zonbescherming dus niets tegen. Onze huid is dus constant bezig om zich te verweren tegen deze schadelijke externe factoren. De prevent-serie, bestaande uit drie verschillende producten (voor ieder huidtype een keuze), zorgt ervoor dat onze huid zich niet meer bezig hoeft te houden met verweren, maar ook zelf weer kan gaan herstellen. Er zit in alle prevent producten minimaal 10% vitamine C. Vitamine C zorgt ervoor dat de huid beschermd is tegen anti-oxidanten en herstelt UV schade. In één van de producten zit een toevoeging van vitamine E. Vitamine E versterkt de huidbarrière, beschermt tegen celschade van de zon en kan in combinatie met vitamine C pigmentvlekken verlichten. Het zorgt er al met al voor dat er geen tot weinig schade kan worden aangericht.

Daarbij ben ik ook nog begonnen met de protect-serie, dat is eigenlijk heel simpel uitgelegd. Dit zijn drie soorten zonnebrandcrème, voor ieder wat wils. Met een kleurtje, met een factor 50 of factor 30. Het zijn hele fijne dunne smeerbare fluiden en laat geen witte waas achter op de huid. Nog een fijne bijkomstigheid: ze glanzen niet!

Mijn huid is nu dus, sinds vorige week dinsdag, beschermd tegen alle externe factoren waar een huid tegen beschermd kan worden.

Samen met dit alles gebruik ik ook nog een reiniging om mijn huid schoon te maken, gewoon een lekkere zachte cleanser die goed schoon maakt, maar niet uitdroogt. Een cleanser van dit product is geen must, het gaat voornamelijk om de prevent en protect-serie. De huid de tijd geven om zichzelf te kunnen gaan herstellen. 

Oké, dit is dus wat ik gebruik

Ik heb geen echt huidprobleem, mijn huid is eigenlijk best prima (kan altijd beter). Maar stel dat ik nu pigmentvlekken zou hebben en ik wil daar iets tegen doen? Dan kom je allereerst bij ons in de praktijk voor een eventuele behandeling natuurlijk. Maar om dit resultaat zo goed mogelijk te behouden en eventueel laatste restjes pigment nog te corrigeren hebben wij een pigmentcorrector. Zo hebben we voor diverse huidproblemen een ‘correct’ product die naast de bescherming te gebruiken is. Je hebt zo dus niet perse een hele lijn nodig, maar je kiest samen met ons gewoon heel specifiek voor jouw probleem een product. In de komende weken zal ik steeds wat uitleg geven per product.

Ik heb beloofd dat ik het uit zou gaan testen voor jullie en natuurlijk voor mijzelf, dus ik heb beginfoto’s gemaakt. Bovenaan zie je mijn blote-billen-gezicht direct uit bed (nog niet eens gereinigd de dag ervoor) en de onderste hetzelfde gezicht, nu gereinigd en met de protect en prevent-serie erop. Nu maar afwachten en over een aantal weekjes weer even een fotootje schieten… Ben benieuwd!

Vóór reinigen en aanbrengen Skinceuticals
Na reiniging met gentle cleanse en aanbrengen Skinceuticals C E Ferulic, Ultra Facial defence 50+